Jennie Hagerbo

Medicinsk tatuering

Auktoriserad hudterapeut, kosmetisk och medicinsk tatuerare

Medicinsk tatuering

Jennie Hagerbo är utbildad av den brittiska tatueraren Vicky Martin i medicinsk tatuering samt ärrkamouflage. Jennie är än så länge den enda i Sverige som utövar denna specifika teknik som ger bröstvårtor och vårtgårdar denna enormt realistiska tatuering.
 
Ärrkamouflage är en del av den medicinska tatueringstekniken och kan tatueras på alla ärr som är vita. Oftast tatueras operationsärr efter rekonstruktion av bröst och ansiktslyft. Även självskadeärr, ärr från sår och brännskador går att tatuera.
 
Medicinsk tatuering av bröst riktar sig till dig som genomgått bröstcancer och därmed blivit av med en eller två vårtgårdar och bröstvårtor. Det ska ha gått minst 6 månader sedan du gjorde din senaste bröstoperation.
 
Medicinsk tatuering utgör en viktig del inom den rekonstruktiva plastikkirurgin samt dermatologin och kallas därför medicinsk tatuering. 

Hur länge tatueringen varar varierar beroende på område och individuella variationer. Vanligtvis räknar man med minst tre till fem år. Hudtyp samt livsstil påverkar hållbarhet och färgutfall.

Inför ditt besök

När du bokar din medicinska tatuering kommer jag att ringa upp dig för en intervju för att få fakta om din sjukdomshistoria. 

Det är viktigt för mig, med hänsyn till tatueringen, att få reda på när du gått igenom operationer, strålningar och om du fortfarande medicinerar.

Sedan tycker jag att det är viktigt att vi får en första kontakt och får talas vid, innan vi ses.

Jag kommer även posta ett brev hem till dig med all förhandsinformation du behöver inför ditt besök. 

Nedan följer lite information som kan vara bra att känna till.

Det ska ha gått 6 månader sedan din senaste bröstoperation innan du fär göra medicinsk tatuering.
 
Det är viktigt att du inte är solbränd i området när tatueringen utförs.
 
  • Medicinsk tatueringsprocedur kräver normalt flera appliceringssessioner. En vänteperiod på 4 till 6 veckor mellan behandlingarna måste tillåtas för att huden ska läka helt.
  • Var beredd på att färgintensiteten blir betydligt skarpare och mörkare direkt efter proceduren. Färgen blir mjukare och ljusare med upp till 20 % när huden läker.
  • Exfoliera bröstområdet 2 dagar före tatueringen skall utföras.
  • Det kan förekomma lätt svullnad och rodnad efter varje behandlingstillfälle. I vissa mycket sällsynta fall kan du se lätta blåmärken.
  • Ta inte Aspirin eller Ibuprofen 2 dagar före och efter varje behandlingstillfälle.
  • Avsluta inte någon medicinering innan du har rådfrågat din läkare.
  • Undvik alkoholintag minst 2 dagar före behandling och 2 dagar efter varje behandling.
  • Infektioner kan uppstå om man inte följer eftervårdsanvisningarna. Du måste hålla området rent under läkningsperioden helt enligt instruktionsbladet för eftervård som du kommer få av mig.
  • Är du blodgivare måste du vänta med att ge blod 6 månader efter din sista tatuering utförts.

Frågor och svar

Ja, det går bra men jag måste alltid göra en bedömning av den gamla tatueringen först. Det går bra attdu skickar en bild till mig av det aktuella bröstet.

Ja, om ärren är helt läkta går det bra. Jag jobbar även med ärrkamouflage vilket är en teknik där man gör ärret  mer likt den vanliga huden så att ärret syns mindre.

Känseln i bröstet är ofta nedsatt på grund av tidigare operationer så oftast känns det inget alls då tatueringen är såpass ytlig. Skulle du trots det uppleva smärta så har jag  bedövningscreme som jag då använder. Behandlingen ska vara en behaglig upplevelse.

Ja, det går bra men jag vill alltid se en bild av bröstet för att göra en riktig bedömning. 
Det går bra attvdu skickar en bild till mig av det aktuella bröstet.
Jag använder endast REACH- godkända färger. REACH är en EU- förordning som tillkom 4/1-22 för att se till att farliga ämnen inte finns i tatueringsfärger längre. Ämnen i listan är tex krom, bly, arsenik och nickel.
 
De REACH- godkända färger jag använder är framtagna av Vicky Martin som jag gått mina utbildningar inom medicinsk tatuering för

Medicinsk tatuering görs alltid minst två gånger. Det är för att säkerställa att tatueringen ska sitta så länge som möjligt. Det är olika hur olika personer behåller pigmentet i huden och beror på olika aspekter tex levnadssätt, sol, medicinering och skötsel av tatueringen. 

De flesta vill ha en ”normal” form men det går bra att få en hjärtformad vårtgård!

Boka din tid online

Boka din tid hos Jennie Hagerbo direkt online genom att klicka på knappen nedan.