Kosmetisk tatuering

Vi erbjuder ett brett utbud av behandlingar och produkter.

Inför ditt besök

Sola inte på 24 timmar innan ditt besök. Du ska inte heller äta starka mediciner, eller vara alkoholpåverkad.

Meddela eventuella sjukdomar före ditt besök så att vi har möjlighet att ta ställning om behandlingen kan genomföras eller inte. Färgerna är milda och snälla men om du är mycket känslig så finns det möjlighet att göra ett färgtest. Detta behövs göras minst 2 dygn innan ditt inbokade besök.

Så går en behandling till

Kom bedövad till ditt besök. Embla rekommenderas, finns att köpa på apotek.

Innan behandlingen inleds kommer vi tillsammans överens om vilken form och nyans du önskar.

Små strån snittas i huden och fylls med färg. Denna procedur upprepas tills önskat resultat är uppnått.

Huden kan bli irriterad och rodna direkt efter behandlingen. Detta går oftast över inom ett dygn.

Tatueringen kan uppfattas som mycket stark direkt efter behandling, men en del av det pigment som förs in kommer att stötas bort under den första veckan då sårskorpan som bildats faller av. Ca 30% faller av efter första behandling, och det är även normalt att mer än så faller av. Först efter total läkning kan man se det slutgiltiga resultatet.

Läkningstiden efter behandlingen är 3-8 dagar, men slutresultatet kan visa sig först upp till 6 veckor.

Tatueringen skall fyllas på senast 6 veckor efter tatueringstillfället. Detta besök kostar 500 :-

Bokas denna påfyllning in senare går priset över till det dyrare och priset sätts efter hur lång tid det gått från första tatueringstillfället.

Mer än ett återbesök är nödvändigt i vissa fall.

Frågor och svar

Ja, om du har någon av dessa sjukdomar/infektioner kan jag tyvärr inte behandla dig: överförbara blodsjukdomar (såsom HIV, Hepatit, MRSA), hjärtproblem, pågående infektioner i kroppen, onormal ärrbildning (Keloid), blödarsjuka, vissa hudåkommor såsom sebbore, eksem, svår akne, psoreasis eller sår nära brynen.Om du har en sjukdom som inte står med här rekommenderas att du bokar en konsultation för mer information.

En del mediciner och kosttillskott kan vara ett hinder för behandling. Dessa är bland annat blodförtunnande mediciner och kosttillskott, t.ex. Varan, Ipren, Acetylsalicylsyra, Treo, Omega 3 fiskolja. Vissa krämer och/eller mediciner mot vissa hudåkommor, t.ex. Tretinoinkräm och Roaccutan, gör huden extra känslig under behandlingstiden och rekommendationen är att man väntar i minst 6 månader innan en pigmentering kan ske. Om du är osäker bör du boka in en konsultation.

Nej, det finns en ökad infektionsrisk under graviditeten och skulle en infektion uppstå är det viktigt att man kan behandlas snabbt med antibiotika. Hormoner skulle dessutom kunna påverka resultatet, därför är det bättre att vänta tills du slutat amma.

Nej, jag behandlar ingen under 18 år om inte målsman medföljer och kan skriva under ett godkännande.

Om du har en gammal tatuering bör en konsultation bokas in för att bedöma status på den. När man har en gammal tatuering kan det slutgiltiga resultatet variera. Välkommen in för bedömning och konsultation.

Tyvärr är det inte möjligt av hygieniska skäl då behandlingen sker i ett separat behandlingsrum där endast tatuerare och kund får vistas. Jag vill dessutom kunna fokusera 100% på min kund för att kunna utföra ett bra arbete. Ditt sällskap är dock välkommen att möta dig efter avsutat besök.

Du bör inte ha solat i solen eller i solarium minst 24 timmar innan pigmentering då solning gör huden extra känslig och skör vilket kan ge svårare läkning samt större blödningsrisk.

Färgtest utförs alltid innan tatueringen för att utesluta eventuell allergi mot pigmentet.

  • Kom frisk. Du bör omboka om du har en pågående infektion i kroppen.
  • Om du kommer påverkad av mediciner, droger eller alkohol kan behandling inte äga rum och du debiteras för den uppbokade tiden.
  • Din hud kring ögonbrynen bör vara vid god kondition, d.v.s att inga utslag, sår, akne, eksem m.m. får finns i eller nära brynen
  • Du bör undvika kaffe, mediciner och kosttillskott som är blodförtunnande såsom Varan, Ipren, Acetylsalicylsyra, Treo, Omega 3 fiskolja i minst 3 dagar före/efter tatueringsbesöket

Övriga allmänna frågor och svar

Vi rekommenderar att du läser igenom informationen här noggrant, speciellt delen om vilka sjukdomar man inte får ha. Om inga medicinska hinder föreligger kan du boka in en tatueringstid direkt, annars har du möjlighet att boka in en kostnadsfri konsultation.

Konsultationen (ca 15 min): Du får möjligheten att få svar på dina frågor. Vi går igenom din hälsostatus samt tar reda på om det finns några eventuella hinder från att tatueras. Om det inte finns några och du vill tatuera dig, bokar vi in en tatueringstid.

Tatueringstillfället (ca 150 min): Om du inte fyllt i en hälsodeklaration vid konsultationen gör vi det nu. Vi går därefter igenom dina önskemål om färg och form på ögonbrynen. Formen ritas ut med en ögonbrynspenna tills du blir nöjd. När du godkänt denna tatueras pigmentet in med microbladingtekniken. Vi går därefter igenom skötselråden för att du ska få en så bra läkning som möjligt. Innan du går får du med dig information om vilka pigment som använts för just dina ögonbryn (enligt läkemedelsverkets föreskrifter) samt skötselråd.

Återbesöket (ca 60-90 min): Sker tidigast efter 4 veckor då huden måste vara 100 % läkt och pigmentet ska ha stabiliserats. Vi ser hur tatueringen läkt, vi går igenom skötselråden igen och jag fyller på med fler strån enligt önskemål. Vid påfyllningstillfället kan vi även göra korrigeringar för färg och form. Beroende på hudton kan tatueringar läka olika varmt/kallt och kan ibland behöva en färgkorrigering.

Det går bra så länge du undviker att sola under läkningstiden (ca 7-10 dagar). När skorporna är borta kan du skydda brynen med solskyddsfaktor 30-40 om du ska vistas en längre stund i solen (solexponering bleker pigmentet).

Microblading kallas ibland också för taffy, 3d-bryn, pigmentering, strå-för-stråbryn m.fl. Dessa är namn på samma sak om man använder sig av en manuell metod som innebär att man ristar in streck i huden som ser ut som strån. Det som kännetecknar microbladingmetoden eller handmetoden är att slutresultatet ser väldigt naturligt ut jämfört med t.ex. heltatuerade maskingjorda ögonbryn.

Formen skapas utifrån dina förutsättningar och önskemål. Tatueringen sker först när du godkänt den.

Nej, det är en fördel att se hur dina naturliga bryn växer för att kunna placera de tatuerade stråna på ett sätt som harmoniserar med dina egna strån. Jag rakar endast bort strån som hamnar utanför formen som vi kommit överens om. Om dina ögonbrynsstrån är väldigt långa kan det bli aktuellt med lite klippning men endast om du godkänner det.

Jag använder endast engångsnålar som ligger sterilt förpackade i singelförpackningar. Förpackningen öppnas framför dig strax innan tatueringen påbörjas så att du kan känna dig trygg under behandlingen. Därefter kastas nålen i en behållare för vassa föremål som senare lämnas in för förbränning. Nålarna återanvänds aldrig!

Ja, på c/o Skin används endast sterila pigment som är strikt kontrollerade och godkända enligt föreskrifterna i Resoluton AP (och Läkemedelsverkets föreskrifter om förbjudna ämnen i tatueringsfärger). Det är mycket viktigt att både jag och kunden känner oss trygga både under och efter behandlingen. Överblivet pigment kastas efter varje kund!

Innan tatuering stryks en bedövningskräm på men en del känsliga kunder kan fortfarande känna lite smärta medan andra kunder inte känner någonting alls. Detta beror mycket på vilken smärtgräns du har men även på om du är utvilad eller inte.

Hållbarheten beror på många olika faktorer såsom hudtyp, ålder, solexponering, hur väl man följer skötselråden, hur ofta man använder peelingkrämer mm. Därför är det svårt att säga hur länge just din tatuering kommer att hålla. Man brukar dock säga att det håller i ca 1-3 år och bleknar därefter långsamt bort.

Det varierar och beror bland annat på din hudtyp och hur väl du följt skötselråden. Rekommendationen är att en påfyllning görs inom 1-2 år för att behålla färg och form. Då gäller speciella påfyllningspriser. Se prislista för mer information.

Du bör undvika bastu tills skorporna har läkt då svett i ögonbrynsområdet kan dra med sig pigmentet ut genom porerna och slutresultatet kan bli sämre.

Blodgivare kan lämna blod 6 månader efter tatueringstillfället och bör då nämna för blodgivningscentralen när senaste tatueringen gjorts.

Det finns indikationer på att ett fåtal personer kan reagera i det tatuerade området under pågående MRI. Reaktionen kan vara rodnad, klåda, brännande känsla i det tatuerade områden men även brännskador. Kunden bör därför vara medveten om riskerna och ta ett klokt beslut. Om kunden trots riskerna väljer att genomgå en tatuering, bör sjukhuspersonal informeras om vilka områden som är tatuerade innan MRI.

Din tatuering kommer att vara som mörkast och skarpast i början och därefter blekna under de närmsta 7 dagarna. Inom kort kommer en skorpa att bildas vilket är helt normalt. Vissa får en mycket tunn skorpa, andra får en tjockare och ett fåtal får ingen alls. Sårskorpan brukar falla av inom 5-12 dagar och under denna finns din bryntatuering. Ibland kan skorporna falla för tidigt på vissa ställen och då dras pigmentet med därför är det mycket viktigt att följa skötselråden som du får med dig för att du ska få ett så bra resultat som möjligt.

Detta varierar från person till person, vissa läker väldigt snabbt och andra långsammare men de flesta läker inom 14 dagar.

Du bör undvika hård träning tills skorporna har läkt då svett i ögonbrynsområdet kan dra med sig pigmentet ut genom porerna och slutresultatet kan bli sämre.

Klicka här för att boka ditt besök online!